Quantcast
Channel: Goedkoop telefoon abonnement vergelijken?
Viewing all articles
Browse latest Browse all 81

Maak ook jouw telefoon BoefProef! (Deel 3)

$
0
0

boefproef2

Waarschijnlijk is het volgende heel herkenbaar voor je: je strijkt na een paar uurtjes shoppen of wandelen heerlijk neer op een terrasje. Een blik op je telefoon leert je dat die vol staat met ongelezen appjes en mailtjes. Om dataverkeer te besparen kijk je of er bij dat terrasje een open wifi verbinding is en logt in. Zo gezegd, zo gedaan. Maar wie zegt dat dit wel een veilige verbinding is? Wie weet zit er iemand op het terras met een smartphone, tablet of laptop die een wifi accesspoint heeft gemaakt met een naam die op die van het terras lijkt, en zo heel makkelijk jouw gegevens in handen kan krijgen?

Liever geen openbare wifi gebruiken

We zijn al geen voorstander van een onbeveiligde wifi-verbinding, maar op deze manier kun je op je vingers natellen dat het een keertje fout gaat. Wat had je in dit geval het beste kunnen doen? Juist, aan de bediening vragen of ze inderdaad een wifiverbinding voor hun gasten hebben. En ook dan is het voor een beetje doorgewinterde hacker niet zo moeilijk om gevoelige informatie van jouw telefoon te bemachtigen. Dat geldt ook als die wifi verbinding met een openlijk bekend wachtwoord is beveiligd. Ook dan kan iedere hacker immers op dat wifit netwerk inloggen.

Mocht je echt niet anders kunnen, omdat je bijvoorbeeld geen mobiel abonnement met dataverkeer hebt, maak voor e-mail en internetbankieren dan gebruik van een app en log niet in via de internetbrowser (de zogenaamde webmail). De speciale apps zijn namelijk voorzien van de nodige extra beveiligingen om misbruik tegen te gaan.

Via 3G / 4G blijft het veiligste

Als je veilig met jouw telefoon wilt appen, internetten en mailen, kun je daarom het beste toch gewoon van je 3G/4G verbinding van je mobiele telefoonabonnement gebruik maken. Dan geef je hackers echt zo min mogelijk kans om jouw privégegegevens en dergelijke te bemachtigen.

Laptop

Indien je met een laptop wilt gaan internetten, wordt het natuurlijk wat lastiger. Je zou dan eventueel van een zogenaamde ‘dongle’ gebruik kunnen maken, waarin je een simkaartje kunt stoppen, of met jouw smartphone via tethering een wifi accesspoint kunnen openstellen. Laptops gebruiken echter heel wat meer data, wees dus voorzichtig. Als je daarom toch maar liever gebruik maakt van de beschikbare openbare wifiverbinding, zorg dan dat je bij de netwerk instellingen “openbaar netwerk” hebt ingesteld en dat het delen van bestanden is uitgeschakeld.

Happy surfing!

The post Maak ook jouw telefoon BoefProef! (Deel 3) appeared first on Telefoonabonnementen.nl.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 81